Eksperimenter med kål – Den nordiske rulle.

Workshop. Eksperimentering med kål. – ’Den nordiske rulle’

Kål bliver dyrket og spist i en stor del af verdens lande. I den danske madkultur kender vi fx en forårsrulle, som de fleste forbinder med Asien, kåldolmere fra sydøst Europa og Lilleasien eller den amerikanske coleslaw. Også danske retter som grønlangkål til julemedisteren og rødkål til anden kender de fleste.

I en arbejdsgruppe på 4 – 5 skal I nu eksperimentere med at skabe en ny opskrift, hvor I bruger kål enten som omslag eller som ingrediens i fyld i en rulle.

Den nordiske rulle med fyld. Navn?

 Jeres læringsmål kan være:
At tilberede en slags rulle der kommer fra norden.
At undersøge, hvor de udvalgte ingredienser kommer fra.
At undersøge, om ingredienserne er klimavenlige.
At eksperimentere med særlige smage i jeres rulle
At…

Skriv opskriften op.

Tilberedning:
Lav fotos over processer i tilberedningen.
Evaluering af retten:
Hvordan indgår kål?
På hvilken måde er retten klimavenlig?
Hvordan er duft, smag og konsistens i retten?
Hvad skal justeres til næste gang, vi laver retten?